Elinkeinofoorumi 2022

Yksi tapahtuma – kaikki asiantuntijat – osallistu sinäkin! Business Espoon Elinkeinofoorumi 2022 on yksi vuoden tärkeimmistä yrittäjille ja elinkeinoelämän vaikuttajille suunnatuista tapahtumista.

Talous, turvallisuus ja geopolitiikan uusi aika

Tänä vuonna kohtaamme Otaniemen Dipolissa tiistaina 5.4. klo 8:00 – 11:15 (ohjelma klo 9:00-11.15).
Tarjolla on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja niin meiltä kuin maailmalta maistuvan aamiaisen kera. Tilaisuudessa palkitaan Vuoden espoolainen yrittäjä. Voit seurata tapahtumaa myös etänä.

>> Ilmoittaudu heti mukaan!

Ohjelma

Ohjelma- ja puhujatietoja päivitetään tähän uutiseen.

8.00 – 9.00  Verkostoituminen / Aamiaisbuffet

9.00   Ohjelma alkaa

  • Tervetuloa
  • Katsaus tulevaan – Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunki
  • Katsaus ulkomaankaupan tulevaisuuteen – Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari
  • Markkinat ja kansainvälinen talous sodan myllerryksessä – Päästrategi Valtteri Ahti, Evli Pankki Oyj
  • Moderni turvallisuus – mitä, miten ja miksi? – Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja Innofactor Oyj:n kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll
  • Yrityksen kriisinkestävyyden ja kilpailukyvyn kehittäminen, paneelikeskustelu –  Mukana mm. Lumenen tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja Tiina Isohanni. 
    Moderaattorina elinkeinojohtaja Harri Paananen, Espoon kaupunki.
  • Vuoden yrittäjän palkitseminen – Palkinnon luovuttavat Espoon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Repo ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunki
  • Päätössanat

11.15 Ohjelma päättyy

Tilaisuuden moderaattoreina toimivat Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Saija Äikäsja Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paananen.

#Elinkeinofoorumi2022
#BusinessEspoo

Tietoa puhujista

Jukka Mäkelä on toiminut Espoon kaupunginjohtajana vuoden 2011 alusta. Espoo on asukas- ja asiakaslähtöinen yhteisö, joka on tottunut ratkaisemaan kasvun tuomia haasteita yhdessä asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa. Mäkelä oli vuosina 2007–2010 Kokoomuksen kansanedustaja. Espoon politiikassa hän on ollut mukana vuodesta 1997 kaupunginvaltuutettuna, vuosina 2005–2008 kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä vuosina 2009–2010 kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tätä ennen diplomi-insinööri Mäkelä työskenteli Tekniikan Akateemisten Liitto ry:n yksikönjohtajana. Mäkelä on syntyperäinen espoolainen, innokas liikunnan ja urheilun harrastaja ja puolestapuhuja.

Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on työskennellyt useissa tehtävissä  kansainvälisen kaupan alalla ennen omistautumistaan politiikalle kokopäiväisesti. Skinnarin työhistoriaan kuuluu muun muassa Nokian palveluliiketoiminnan kehittäminen Aasian ja Euroopan markkinoille sekä Koillismaan alueen yrityskehitysjohtajana työskenteleminen. Skinnari on toiminut yrittäjänä ja aikaisemmin työskennellyt myös kansainvälisen lain asiantuntijana.

Valtteri Ahti, VTT toimii Evlin päästrategina ja allokaatioryhmän jäsenenä. Hän seuraa kansainvälistä taloutta ja markkinoita. Valtteria siteerataan useasti mediassa. Hän on toiminut yli kymmenen vuotta markkinoilla ja opiskellut taloustiedettä Cambridgen, Yalen ja Helsingin yliopistoissa.

Jarno Limnéll on sotatieteiden tohtori, joka työskentelee kyberturvallisuuden työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa ja kyberturvallisuusjohtajana Innofactor Oyj:ssä. Hän on Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen. Limnéll on Espoon kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja.

Lumenen tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja (VP R&D and Sustainability) Tiina Isohannilla on yli 35-vuoden kokemus ihonhoidon ja kosmetiikan alasta. Hän on tehnyt uraauurtavaa tutkimustyötä pohjoisten raaka-aineiden parissa ja kehittänyt Lumenen tuotestrategiaa luonnollisten raaka-aineiden hyödyntämisessä. Hänen johdossaan Lumenen tutkimus ja tuotekehitys (TTK) -tiimi on kehittänyt palkittuja ja markkinoiden johtavia ihonhoitotuotteita sekä patentoituja koostumuksia. Vastuullisuusasiantuntijana hän on johtanut Lumenen ympäristövastuun strategiaa ja vastuullisuusohjelmaa sekä vastaa myös Lumenen GRI-raportin laatimisesta. Tiina on tunnettu ja arvostettu asiantuntija ja antaa säännöllisesti haastatteluja ja kommentteja niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä mediassa.

Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paananen johtaa kaupungin elinkeino ja työllisyys -tulosyksikköä. Yksikön tehtävänä on vahvistaa espoolaisten asukkaiden ja yritysten elinvoimaa ja kestävää kasvua. Harri on ennen Espoon kaupunkia työskennellyt sekä Aalto-yliopistossa innovaatiojohtamisen tutkijana että yksityisellä sektorilla liiketoiminnan kehittämisen ja johdon konsultoinnin tehtävissä. Yrittäjäperheen vesana myös yrittäjyys on tullut matkan varrella tutuksi. Nuorena (ja vieläkin, jos lapsiperheen arjessa aikaa löytyy) Harri nautti suuresti erilaisista strategia- ja simulaatiopeleistä, joten kaupunkikehittämisen kenttä tuntuu lähes kutsumusammatilta.

Elinkeinofoorumi 2022 -tapahtuman toisena moderaattorina toimii johtaja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarista. Saija on osa kauppakamarin vaikuttamistyön tiimiä, jonka tehtävänä on elinkeinoelämän toimintaedellytysten edistäminen ja yhteisten etujen valvominen Helsingin metropolialueella. Saija on aikaisemmin työskennellyt ulkomailla EU:n palveluksessa sekä viisi vuotta eduskunnassa, joten yhteiskunnalliset asiat ovat lähellä sydäntä.

Tags:

Date

05.04.2022
Expired!

Time

All Day