ChatGPT on täällä – oletko valmis?

Pari viikkoa sitten kuulin erinomaisen asiantuntijaluennon Chat GPT:stä. Chat GPT -sovellus on kuluneen vuoden ykkösilmiöitä, mutta mistä siinä oikein on kyse? Chat GPT eli Generative Pre-trained Transformer on keskustelubotti, joka voi luoda tekstejä ja tuottaa järkevänkuuloisia vastauksia mihin tahansa kysymyksiin.

Tämä esimerkki valaisee hyvin Chat GPT:n toimintaa. Kirjoitan Chat GPT:hen kirjauduttuani ohjeen: ”kirjoita blogi chat gpt”. Tuloksena on pelkän tekoälyn tuottama teksti, josta on tässä mainittu vain muutama ensimmäinen lause:

Otsikko: ”Chat GPT: Tekoälyn vallankumous keskustelun maailmassa”

Tervetuloa lukemaan uusinta blogikirjoitustani! Tänään keskustelemme Chat GPT:stä, tekoälystä, joka on vallankumouksellisella tavalla muuttanut tapaamme kommunikoida toistemme kanssa.

Kaiken tämän perusteella ei ole ihme, että Chat GPT:hen kohdistuu monia odotuksia ja pelkojakin. Moni saattaa pelätä, voiko tekoäly viedä juuri hänen työpaikkansa. Joku toinen taas miettii, voiko tekoäly kirjoittaa hänen puolestaan esimerkiksi opintojen tenttivastaukset ja kirjoitustyöt.

Mitä esimerkiksi yrittäjän pitäisi tietää Chat GPT:stä? Kokemusteni perusteella suosittelen ainakin tutustumaan Chat GPT:hen. Olin itsekin hämmästynyt, miten valmista tekstiä Chat GPT pystyy tuottamaan itsenäisesti.

Chat GPT onkin omimmillaan juuri tekstien tuottamisessa. Chat GPT voikin auttaa esimerkiksi blogien kirjoittamisessa. Kun kirjoitat Chat GPT:hen, mitä tekstin pitäisi käsitellä, Chat GPT tuottaa sinulle valmiiksi ainakin jonkintasoista tekstiä. Kaikki tämä voi poistaa tyhjän paperin pelkoa. Esimerkiksi meillä yritysneuvonnassa huomaa usein, että vaikkapa liiketoimintasuunnitelman kirjoittamisen aloittaminen on vaikeaa monille yrittäjyyttä suunnitteleville.

Tällainen tekoälyn muodostama teksti perustuu kuitenkin todennäköisyyksiin ja vaatii aina tarkistamista. Tuoreessa Akavan blogissa on avattu hyvin niitä mahdollisuuksia, joita Chat GPT tarjoaa tekstin tuottamisessa ja asiantuntijatyön avustamisessa. Akavan blogiin: Tekoäly voi olla mainio avustaja työssä – Akava

Oletko jo kokeillut Chat GPT:tä? Miten itse voisit hyödyntää Chat GPT:tä yrityksesi kehittämisessä?

Chat GPT -sivustolle: ChatGPT Online – AI Chat powered by ChatGPT API

Artikkelin kirjoittaja on YritysEspoon luovien alojen yritysasiantuntija, KTM, FM Ville Tolvanen. Ville sparraa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä elinvoimaisen liiketoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hänen asiakkaitaan ovat luovien alojen tekijät ja myös kaikki muut yrityksen perustamista tai kehittämistä pohtivat.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.