Espoon Seudun Uusyrityskeskuksen toiminta uudistuu – yritysneuvontapalvelu uudelleenorganisoidaan vuoden 2024 alusta lähtien

Espoon Seudun Uusyrityskeskus ry:n (YritysEspoon) toiminta päättyy nykyisessä muodossaan vuoden 2023 lopussa, 31.12.2023. Yhdistyksen hallitus teki asiasta päätöksen 16.3.2023 ja esitti muutosehdotuksen sääntömääräisessä kokouksessa 9.5.2023.   

Viime vuosien aikana muutoksessa ollut toimintaympäristö, kasvaneet toimintakustannukset sekä tuleva TE24 -palvelu-uudistus loivat paineita yhdistyksen uudistamiselle ja toiminnan uudelleenorganisoimiselle.  Toiminnan uudistuksen tavoitteena on turvata laadukas alkavien yrittäjien yritysneuvonta alueella, tukea jo toimivia yrittäjiä ja samalla rakentaa neuvonnalle taloudellisesti kestävä toimintaympäristö sekä varmistaa kattavan asiantuntijaverkoston kanssa tehtävä työ uuden yrittäjyyden edistämiseksi. 

Espoon kaupunki valmistelee vastuun ottamista yritysneuvonnan järjestämisestä 1.1.2024 alkaen. Suunnitelman mukaan yhdistyksellä työskentelee jatkossa toiminnanjohtaja, joka hoitaa asiantuntijajäsenverkostoa ja jäsenyyksiä sekä suhteita kansalliseen uusyrityskeskusverkostoon. Yritysneuvonnan toimenkuvat ja hallinnon tukitoiminnot puolestaan poistetaan yhdistyksestä ja avataan Espoon kaupungin omaan organisaatioon.  

 

Toiminnan on uudistuttava yhteiskunnan muutoksessa ja kansainvälistyvässä toimintakentässä. Lähiaikoina kohtaamamme globaalit haasteet ovat tehneet tulevaisuuden ennustamisesta epävarmaa. Yrittäjyys on meille kaikille mahdollisuus luoda työtä ja elinkeinoa. Tällä uudistuksella vahvistamme yhdistyksen roolia osana BusinessEspoo -verkostoa sekä turvaamme asiantuntevan yritysneuvonnan ja erinomaisen asiantuntijaverkostoyhteistyön, jotka yhdessä vahvistavat kestävän yrittäjyyden syntymistä tulevinakin vuosina, toteaa yhdistyksen toimitusjohtaja Virpi Utriainen.

 

Yritysneuvonta on tarkoitus tuottaa jatkossakin kuntarajat ylittävästi sen mukaan, mitä Espoon kaupunki ja muut kunnat keskenään sopivat. Espoon kaupunki ottaa kuitenkin päävastuun yhdistyksen toiminnan resursoinnista sen mukaisesti, mikä on ajankohtaisten tavoitteiden (erilaiset hankkeet, palvelukehitys, jäsenmäärän kehitys) mukainen tarve. 

Espoon kaupunki käynnistää muiden kuntien kanssa (Kauniainen, Kirkkonummi) neuvottelut yritysneuvonnan järjestämisestä ja rahoituksesta.  

 

Lisätietoja

Sari Inkilä, hallituksen puheenjohtaja

p: 050 562 3231

Virpi Utriainen, toimitusjohtaja

p. 040 701 3038 

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.