Espoolaisia yrityksiä kutsutaan mukaan auttamaan Ukrainan pakolaisia

Kauppakeskus Merituulen Ukraine Aid -avustuspisteen avajaistilaisuudessa 8.6. puhui eduskunnan Ukraina-ystävyysseuran puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman. Kuvassa lisäksi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa puheenjohtaja Vassili Goutsal sekä avustuspisteen vapaaehtoiset pystyynlaittajat Ira Hammermann ja Ritva-Liisa Luomaranta.

Espoolaisilla on useita erilaisia mahdollisuuksia auttaa Ukrainasta sotaa paenneita. Espoon Suomenojalle on avattu ”Suomenoja Ukraine Aid” avustuspiste. Lisäksi Espoossa toimii KAIVO Kohtaamispaikka, joka vastaanottaa lahjoituksia ja jakaa ukrainalaisille ruokaa ja hygieniatarvikkeita.

Suomenojan avustuspiste avattiin 8.6.2022 kolmen vapaaehtoisen yksityishenkilön, Ritva-Liisa LuomarantaTatyana Pitchulina ja Ira Hammermann, voimin. Pisteessä jaetaan kuivamuonaa, hygieniatarvikkeita, vaatteita, lastentarvikkeita, leluja, pelejä, urheiluvälineitä, astioita, paistinpannuja, kattiloita, kodin sisustustavaraa, kodin pieniä sähkölaitteita, polkupyöriä jne.

Ukrainan pakolaisten tilanne on hyvin vaikea. Parhaillaan käynnissä oleva kesäaika on pakolaisille erityisen haasteellinen, sillä koululaisten jäätyä kesälomalle suomalaisiin kouluihin kevään aikana menneet ukrainalaiset pakolaislapset eivät ole yli kahteen kuukauteen kouluruokailun piirissä. Koska pääkaupunkiseutu myös tyhjenee merkittävästi kesän aikana, ovat monet vapaaehtoiset lahjoittajat ja yksityishenkilöt lomiensa aikana poissa avustusringistä.

Auta Ukrainan pakolaisia ja lahjoita

Espoolaisista yrityksistä toivotaan nyt muodostuvan avustusverkosto, joka mahdollistaisi jatkuvaluonteisen lahjoitustavaroiden virran avustuspisteisiin läpi kesän. Ensisijaisesti huoneenlämmössä säilyvistä elintarvikkeista ja erilaisista hygieniatarvikkeista on jatkuva pula pakolaisten keskuudessa.

Suomenoja Ukraine Aid, Kauppakeskus Merituuli, Finnoonlaaksontie 9

Suomenojan pisteellä kaikki avustuspistettä tukevat yhteistyökumppanit ja sponsorit mainitaan nimellä ”Suomenoja Ukraine Aid” Facebook-ryhmän seinälle jatkuvasti päivitettävällä sponsorilistalla. Linkki Facebook-ryhmään.

Kaivo Espoo, Kala-Matti 3

Matinkylässä toimivasta avustuspisteestä jaetaan ruoka- ja hygieniatarvikkeita. Kaivolla toimii pienimuotoinen kahvila ja täällä voi verkostoitua sekä järjestää pienimuotoista kerho- ja kulttuuritoimintaa. Kaivo ottaa vastaan lahjoituksina ruoka- ja hygieniatarvikkeita.

Lisää tietoa www.kaivoespoo.com

Espoon seurakunnat, Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2

Leppävaaran kirkolle voi kesäkuun loppuun asti tuoda tarvikkeita jaettavaksi ukrainalaisille sotapakolaisille. Avustukset voi tuoda kirkon pääovesta sisään niille varattuihin rullakkoihin. Ne toimitetaan jaettaviksi Espoon avustuspisteissä Matinkylän Kaivolla sekä Merituulessa Suomenojalla. Tuothan vain pyydettyjä tavaroita.

Lisää tietoa https://www.espoonseurakunnat.fi/osallistu/tukena-ukrainan-kriisissa

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.