Mitä ideoita Sitran Tulevaisuusbarometri 2021 voi antaa sinulle yrittäjänä? Katso kuvaa isompana

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra julkaisi keväällä 2021 uusimman Tulevaisuusbarometrinsa. Se on kyselytutkimus, joka kertoo, miten ihmiset eri puolilla Suomea suhtautuvat tulevaisuuteen ja mikä suomalaisille on tärkeää tulevaisuuden kannalta.

Barometrin perusteella suomalaisille on tärkeää, että hyvinvointivaltio Suomessa saadaan säilytettyä. Lisäksi ilmaston lämpeneminen on saatava pidettyä alle 1,5 celsiusasteen kasvussa. Tämän perusteella esimerkiksi hoivapalvelujen ja kestävän kehityksen tuotteiden kysyntä kasvaa, mikä avaa uusia mahdollisuuksia niitä tarjoaville yrittäjille.

Tulevaisuusbarometri kertoo myös siitä, millaisessa kunnassa suomalaiset haluavat asua. Monille on tärkeää, että oma kunta on viihtyisä, aktiivinen, kehittyvä ja turvallinen. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla asukkaat arvostavat tavallista enemmän myös ilmastonmuutoksen torjuntaa ja vahvaa tasa-arvoa.

Kaikki tämä luo hyvän pohjan luoda menestyvää yritystoimintaa esimerkiksi hyvinvointi-, sisustus- ja siivouspalveluille ja ympäristöystävällisille tuotteille. Lisäksi yhä useampi pääkaupunkiseudun asukas haluaa ostaa palveluja ja tuotteita myös muilla kielillä kuin suomeksi.

Miten aiot kehittää omaa yritystoimintaasi vastaamaan tällaisiin Tulevaisuusbarometrista kumpuaviin toiveisiin? Entä millaisen uuden yrityksen voisit perustaa tälle pohjalle?

Lue lisää Tulevaisuusbarometrista Sitran verkkosivuilta:

Tulevaisuusbarometri 2021 – Sitra

Artikkelin kirjoittaja on YritysEspoon luovien alojen yritysasiantuntija, KTM, FM Ville Tolvanen. Ville sparraa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä elinvoimaisen liiketoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hänen asiakkaitaan ovat luovien alojen tekijät ja myös kaikki muut yrityksen perustamista tai kehittämistä pohtivat.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.