Yrittäjyyskoulutus kannustaa Jenna Hallikaista eteenpäin yrittäjyyden polulla

Y8 NY on muotialan yritys, jota pyörittää Omnian liiketalouden opiskelija Jenna Hallikainen. Hän perusti yrityksen, sillä on aina halunnut johtaa omaa työtään. Yrityksen nimessä NY viittaa Nuori yrittäjyys -yhdistykseen, joka tarjoaa yrittäjyyskoulutusta alakouluista korkea-asteelle.

Jenna Hallikainen päätti kokeilla yrittäjyyttä, sillä on aina halunnut olla oman elämänsä pomo. Ennen yrityksen perustamista Hallikainen haki paljon tietoa yrittäjyydestä. Hallikainen kustomoi vaatteita ja kun näytti siltä, että hänen tuotteistaan ollaan kiinnostuneita, Hallikainen sai uskallusta lähteä yrittäjäksi.

“Mietin, että voisin oikeasti menestyä tässä. Siitä se sitten lähti”, Hallikainen toteaa.

Hallikainen kannustaa yrittämään, vaikka jännittäisi

NY-yrittäjyydestä Hallikainen kuuli opettajaltaan. Yrittäjyyskoulutus tuntui olevan sopiva tapa kokeilla siipiään ja niin Y8 NY sai alkunsa.

“Mietin, että se on hyvä kokemus. Vaikka en pääsisi jatkamaan, ainakin opin”, Hallikainen toteaa hymyillen.

Vaikka yrittäjyys saattaa jopa pelottaa, Hallikainen kannustaa yrittämään.

“Kyllähän se hieman jännittää olla yrittäjä. Ajattelen kuitenkin, että me eletään vain kerran, joten miksi ei. Joskus voi epäonnistua, mutta ei se haittaa. Jos kaadut, nouset ylös”, Hallikainen summaa.

Hallikainen on päässyt yrittäjänä jo kunnon tulikokeeseen. Hän osallistui Nuori yrittäjyys -yhdistyksen Uskalla yrittää -kilpailuun. Uudenmaan aluefestivaalilta Hallikainen eteni finaaliin, johon pääsi 50 Suomen parasta NY-yritystä.

Huhtikuun lopulla Hallikainen esitteli yrityksensä 50 muun NY-yrittäjän tavoin Triplassa. Suurinta osaa yrityksistä pyörittää useampi ihminen, joten Hallikaisen pääsy finaaliin yksinyrittäjänä oli hieno saavutus.

Omnia ja YritysEspoo auttavat yrittäjyyden alkuun

Uskalla yrittää -finaaliin valmistautunut Hallikainen pääsi sparraamaan finaaliesitystään YritysEspooseen. YritysEspoo ja Omnia tekevät laajasti yhteistyötä ja ovat Business Espoo -yrityspalveluverkoston toimijoita.

Business Espoo tukee espoolaisten ja sen lähikuntien yrittäjien ja yritysten toimintaa liikeidean kehittämisestä kansainvälistymiseen.

Osana BusinessEspoota Omnia ja YritysEspoo ovat usein ne ensimmäiset tahot, joiden palveluista haetaan vauhtia yrittäjyyteen. Omnian yrittäjyyskoulutukset antavat hyvän pohjan yrittämiseen ja YritysEspoo auttaa alkuun.

Nuoren yrittäjyyden yrittäjyyskoulutus on oppimiskokemus, jossa käydään läpi yrityksen koko elinkaari. Lukuvuoden aikana yritys perustetaan ja myös ajetaan alas. Kirjanpitoa hoidetaan läpi vuoden.

NY-toimintaan osallistuneista iso osa jatkaa yrittäjinä

Hallikainen kertoo, että Y8 NY:n toiminta tulee jatkumaan nimellä Anzela.

YritysEspoon toimitusjohtaja Virpi Utriainen kertoo, että tutkimusten mukaan NY-toiminta onkin kannattavaa. Se on hyvä, käytännönläheinen ja pitkäkestoinen oppimiskokemus nuorille ja kannustaa aidosti yrittäjyyteen.

“13 prosenttia nuorista, jotka ovat olleet mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa osana toisen asteen opintoja tai perusopintoja, perustaa yrityksen oppimiskokemuksen jälkeen”, Utriainen kertoo.

Aiemmin Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtajana työskennellyt Utriainen aloitti YritysEspoossa maaliskuussa. Hän toivoo, että yhä useampi nuori löytää YritysEspoon asiakkaaksi ja haluaa tiivistää yhteistyötä Omnian kanssa.

Yrittäjyys näkyy opiskelijan opintosuorituksissa

Yrittäjyyden opettaja Jonna Haltia kertoo Hallikaisen saaneen yrittäjyydestä kymmeniä osaamispisteitä sekä ammatillisiin- että YTO-opintoihin. Uskalla yrittää -kilpailun finaaliin osallistumisesta opintoihin rakennettiin projektissa toimimisen kokonaisuus.

”Yrittäjyyden polut tulee saada näkyväksi opinnoissa. On tärkeää, että myös ammatillinen opettaja on siinä mukana”, Haltia toteaa.

YritysEspoossa ollaan puolestaan valmiina ottamaan avosylin vastaan kaikki yrittäjyysopintoja suorittaneet. YritysEspoon yritysneuvojat auttavat kaiken ikäisiä yrittäjäksi aikovia Otaniemen AGridissa.

Kuva: Nuori Yrittäjyys / Eficic.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.