YritysEspoon toimitusjohtaja Virpi Utriainen palkittiin kultaisella ansioristillä

Ansioristin myönsi Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry keskiviikkona 27.4.2022. 

Ansioristi myönnettiin yli 20-vuotisesta vaikuttamistyöstä ammatillisessa koulutuksessa yrittäjyyskasvatuksen saralla, jossa Utriaisella on ollut keskeinen rooli teeman saamiseksi kiinteäksi osaksi koko koulutusjärjestelmäämme. Tämä työ alkoi vuonna 2001 Kuntaliiton ”Kunnat ja yrittäjyys -hankkeen” projektipäällikkönä. 

Nuori Yrittäjyys -toiminta sai aivan uuden vaihteen Virpin siirtyessä toiminnanjohtajaksi vuonna 2007. Hän uudisti aktiivisesti NY-toimintaa tuoden siihen uusia toimintamalleja, yrityskumppaneita ja tukijoita sekä vaikutti myös kansainvälisellä tasolla. Vuosien varrella toiminnan kautta sadat tuhannet nuoret ovat vuosittain saaneet mahdollisuuden toteuttaa itseään yrittäjyyskokemusten kautta.  

Nuori Yrittäjyys -toiminta on erittäin suosittua myös ammatillisessa koulutuksessa ja se on lukuisten oppilaitoksen vuosittaisessa tarjonnassa. 

“Olen erittäin otettu tästä huomionosoituksesta. Yrittäjyyden ja koulutuksen yhdistäminen sytytti minussa aikoinaan kipinän ja yrittäjyyskasvatuksesta tuli minulle hyvin merkityksellinen ja merkittävä osa omaa työuraani”, toteaa perheyritystaustainen, mutta opettajakoulutuksen saanut Utriainen. 

”Pitkäjänteisellä yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli myös uuden yrittäjyyden ja uusien yritysten syntymiseen. Tämä näkyy myös siinä, että 30% uusista yrityksistä on alle 30-vuotiaiden perustamia. Toivottavasti tulevina vuosina tämä näkyy myös YritysEspoon neuvonnassa yhä enemmän” Utriainen toteaa ja lisää ”yrittäjämäistä asennetta tarvitaan kaikessa työelämässä, vaikka yrittäjäksi ei ryhtyisikään”.  

Nuorten yrittäjyyden tukeminen nyt vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen, sillä he ovat niitä, jotka ratkovat tämän hetken geopoliittisia ja globaaleja haasteita tulevaisuudessa ja elävät tämän muutoksen keskellä tulevina vuosikymmeninä. Meidän on tärkeä mahdollistaa nuorille hyvä tulevaisuus ja samalla luoda positiivista toimintaa ja tukea uusien ideoiden syntymistä ja toimintamallien uudistumista. 

Utriainen on ollut myös aktiivisesti kehittämässä Taitajien Yrittäjyyskilpailua.

Kultainen ansioristi myönnettiin lisäksi koulutusvaikuttaja Olli Luukkaiselle ja hopeinen ansioristi AMKEn viestintäpäällikkö Hanna-Mari Bennickille. 

 Taustaa: Kultainen ansioristi myönnetään ansiokkaasti ammatillisen koulutuksen hyväksi toimineelle henkilölle, vähintään 20 vuoden (hopeinen vähintään 10 vuoden) ansiokkaasta toiminnasta toimihenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjän palveluksessa tai ansiokkaasta toiminnasta luottamushenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjäorganisaatiossa. Näiden lisäksi ansioristi voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta muusta ammatillisen koulutuksen kehittämiseen liittyvästä toiminnasta AMKE ry:n hallituksen päätöksellä. 

>> Tutustu AMKE ry:n toimintaan. 

Lisätietoja:

Veli-Matti Lamppu

toimitusjohtaja / AMKE ry

p. 050 344 2554

Virpi Utriainen

toimitusjohtaja / YritysEspoo

p. 040 701 3038

 

 

 

 

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Yrittäjäksi?

Olemme täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

Palvelemme paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.