Herttariikka Röpetti

Loistokoira

Vem är du och vad gör du?

Jag heter Herttariikka Röpetti och mitt företag heter LOISTOKOIRA. Jag gör glada och fräscha fotoberättelser om våra fyrbenta vänner. Hundfotograferingen är företagets viktigaste serviceprodukt. Vår mobila studio kommer till ägaren och hunden. Jag har utvecklat ett nytt hundfotograferingskoncept som använder roliga rekvisitabotten med speciella tillbehör och berättelser. Kunden får välja för sin hund den lämpligaste rekvisitabottnen, som sedan används i fotona. Den skapar roliga och oförglömliga bildberättelser. Efter fotograferingen får ägaren möjligheten att  göra en tavla eller tavlor på sin hund.

Jag tillverkar också minnessmycken av husdjurets aska och hår på beställning. En bordsdekoration som innehåller aska är ett helt nytt slags minne om det älskade husdjuret. Nätbutiken har ett unikt urval inhemska, handstickade kläder och andra accessoarer för hundar. Vi säljer också likadana accessoarer för ägaren och hunden så att de kan klä sig på samma sätt.

Loistokoiras fotograferingstjänster och -produkter samt hemsidor har fått positiv feedback. Företaget får hela tiden nya kunder, när människorna märker att man kan fotografera sin hund också på något annat sätt än det traditionella. Vi har kommit överens om fotografering med flera företag så vi kommer att ha fullt upp.

Hur står det till med ditt företag just nu? Vad håller du på med?

Nu vill jag öka marknadsföringen och därigenom få bättre synlighet och nya kunder. Jag söker också nya samarbetspartners för företaget. Vi vill börja sälja tavlor som har gjorts av hundfoton i vår nätbutik. Dessa kan till exempel användas av veterinärer och trimmare för att dekorera sina väggar. Med söta hundtavlor kan man också inreda en barnkammare, och de är också utmärkta Baby Shower-presenter.

Sammanfatta en lärdom som har varit viktig för dig – vad vill du säga åt en ny företagare?

Man blir ofta förblindad av sina egna grejer. Därför lönar det sig att fråga andra vad de tycker om till exempel företagets tjänster och produkter och vad kunde förbättras i dem. Konstruktiva åsikter har också betydelse, eftersom de kan skapa nya idéer.

Läs berättelser om olika framgångsrika företag, även om deras affärsverksamhet är helt annorlunda än din. Jag har själv fått mycket information om dem och idéer för mitt eget företag. Samarbetet mellan företagare är också viktigt, eftersom det ökar synligheten och ger nya kunder.

Varför lönar det sig att komma till rådgivningen? Vilken nytta har företagaren av den?

Det lönar sig att komma till rådgivningen för att bedöma och finslipa sin egen affärsplan och sina kalkyler. Rådgivningen hjälper dig att utveckla din affärsidé vidare. När affärsidén och finansieringskalkylerna är i bra skick, vet du hur du ska gå framåt och vad dina pengar räcker till. Dessutom är det lättare att få finansiering.

Rådgivningen inom ramen för Startti Plus-tjänsten var också verkligen värdefull. Experten koncentrerade sig på de saker som är viktiga med tanke på mitt företags framgång. Företagsrådgivningen gav mig bra åsikter och råd om marknadsföring, kommunikation, prissättning och produktutveckling. Möten med en expert ger dig idéer som bär långt i framtiden.

Läs mera om företaget på adressen www.loistokoira.fi

DELA DEN HÄR HISTORIEN

Andra framgångsberättelser

Framgångsrecept från våra experter: