Noora Piili

Agrotaloushallinto Oy

Hur står det till med ditt företag just nu? Vad håller du på med?

Mitt företag har vuxit varje år och omsättningen har fördubblats varje räkenskapsperiod, vilket är en bra prestation för en företagare som engagerar sig i expertarbete! Jag gör bokföring för mina kundföretag och erbjuder ett brett urval andra ekonomiförvaltningstjänster. Jag har utvecklat för den utmanande redovisningsbyråbranschen ett eget sätt att arbeta, och efterfrågan på den verkar vara stor. För närvarande finns det bra efterfrågan på personliga tjänster och också små redovisningsbyråer som sköter kundens ekonomiförvaltning korrekt och noggrant som en helhet och ger råd. Vi finns nära företagaren. Det har visat sig vara ett speciellt bra val att använda elektroniska verktyg, kombinerade med personliga kontakter med kunderna. Min ekonomiemagisterexamen har gett mig goda förutsättningar att sköta olika uppgifter inom ekonomiförvaltningen. Det finns också en stor efterfrågan på lönsamhetskalkyler och skatterådgivning – även ensamföretagare behöver råd i dessa frågor. Ett system som lämpar sig för min situation gör det möjligt för mig att ha kunder i olika delar av landet. Dessutom har jag lyckats få utmärkta partners i redovisningsbyråbranschen. Deras betydelse har varit stor yrkesmässigt, men de har också hjälpt mig få mer krävande arbetsuppgifter. Mitt företag finns i Kyrkslätt i Jorvas High-tech Center (JHC).

Jag håller på att utvidga min affärsverksamhet – så jag har spännande tider framför mig!

Jag grundade företaget när mina två äldsta barn var helt små. Under tiden som företagare har familjen vuxit med två barn, och nu är de i åldrarna 7, 5 och 2 samt en baby på bara 7 veckor.

Hurudan nytta eller hjälp har FöretagsEsbo gett dig?

År 2015 besökte jag FöretagsEsbos rådgivning i Kyrkslätt. Då fick jag goda tips för min karriär. Jag hade just blivit agronomie- och forstmagister och höll på att grunda ett företag inom ekonomiförvaltningen. De tips som jag fick hjälpte mig att bilda en välfungerande helhet av min dåvarande affärsidé. Affärsidén har utvecklats hela tiden.

 Sammanfatta en lärdom eller insikt som har varit viktig för dig – vad vill du säga åt en ny företagare?

Det talas mycket om att kombinera arbetslivet och familjelivet. Mina egna erfarenheter om min karriär som företagare handlar just om detta som sitt bäst. Det är inte alltid lätt, och i synnerhet din äkta hälft måste vara flexibel och stöda dig, men företagande kombinerat med familjelivet kan också ge dig mycket. Det har varit möjligt för mig att utveckla mig yrkesmässigt utan att glömma hur viktiga barnen är och kunna vara där för dem. Genom företagande har jag kunnat få båda: en karriär och en stor familj. Åt nya företagare skulle jag vilja ge ett råd: det lönar sig att satsa på utvecklingen av någonting som är annorlunda och som erbjuder någonting nytt – det betalar sig tillbaka.

Jag hoppas att mina erfarenheter kan uppmuntra andra som har familj och överväger att starta ett eget företag.

Läs mera om företaget på adressen www.agrotaloushallinto.fi

DELA DEN HÄR HISTORIEN

Andra framgångsberättelser

Framgångsrecept från våra experter: