Noora Piili

Agrotaloushallinto Oy

1. Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt? Mitä on työn alla?

Yritykseni on kasvanut joka vuosi, liikevaihto on kaksinkertaistettu joka tilikausi – mikä on asiantuntijatyötä tekevälle yrittäjälle ihan hyvä saavutus! Teen asiakasyritysten kirjanpitoa sekä laajasti muita taloushallinnon asiantuntijatehtäviä. Olen kehittänyt vaativalle tilitoimistoalalle oman tavan toimia, jolle tuntuu olevan paljon kysyntää. Tällä hetkellä kysyntää on henkilökohtaiselle palvelulle ja myös pienille tilitoimistoille, joissa huolehditaan asiakkaan taloushallinnosta tarkkaan, kokonaisvaltaisesti, neuvoen ja oikein. Ollaan yrittäjää lähellä. Erityisen hyväksi on osoittautunut sähköisten työvälineiden käyttö, säilyttäen kontakti asiakkaisiin henkilökohtaisesti. Taloustieteen maisteritutkinto on antanut hyvät eväät taloushallinnon erilaisiin tehtäviin. Paljon kysyntää on myös kannattavuuslaskennalle ja veroneuvonnalle – pienimmätkin yrittäjät tarvitsevat näissä asioissa neuvoja. Omaan tilanteeseeni sopiva systeemi mahdollistaa asiakkuudet maan laajuisesti ja asiakkaita onkin kertynyt ympäri Suomea. Lisäksi olen ollut onnekas saadessani erinomaisia yhteistyökumppaneita tilitoimistoalalta. Heidän merkityksensä on ollut suuri ammatillisessa mielessä, mutta myös vaativampien työtehtävien saamisessa. Toimitila yritykselläni on Jorvas High-tech Centerillä (JHC) Kirkkonummella.

Työn alla on yritystoiminnan laajentaminen – jännittäviä aikoja on edessä!

Perustin yrityksen kun 2 ensimmäistä lasta olivat aivan pieniä. Yrittäjyyden aikana perhe on kasvanut vielä kahdella lapsella eli nyt niitä on neljä, 7-, 5- ja 2-vuotiaat sekä vasta 7 viikkoinen vauva.

2. Millaista hyötyä tai apua olet saanut yritysneuvonnasta?

Kävin vuonna 2015 yritysneuvonnassa Kirkkonummella. Sain silloin hyviä vinkkejä uralleni. Olin vastavalmistunut maatalous-metsätieteiden maisteri ja perustamassa taloushallinnon alan yritystä. Vinkit auttoivat jäsentämään silloisen liikeidean toimivaksi kokonaisuudeksi. Liikeidea on kehittynyt koko ajan.

3. Tiivistä joku sinulle tärkeä oppi tai oivallus – mitä haluat sanoa uudelle yrittäjälle?

Paljon puhutaan työelämän ja perhe-elämän yhdistämisestä. Oma kokemukseni yrittäjätarinastani on juuri sitä parhaimmillaan ja isoimmillaan. Helppoa ei aina ole ja joustoa ja tukea vaaditaan erityisesti puolisolta, mutta yrittäjyys perhe-elämän keskellä antaa myös paljon. Uralla kehittyminen on ollut mahdollista unohtamatta pienten lasten tärkeyttä ja heille läsnäoloa. Yrittäjyyden avulla olen pystynyt saamaan molemmat – uran ja suuren perheen. Uusille yrittäjille haluaisin antaa neuvon; erottuvaan ja uudenlaista tarjoavan kehittämiseen kannattaa satsata, se maksaa itsensä takaisin.

Toivon, että oma tarinani toimii kannustimena myös muille perheellisille jotka harkitsevat yritystoiminnan käynnistämistä.

Tutustu yritykseen: www.agrotaloushallinto.fi

JAA TÄMÄ TARINA

Muita menestystarinoita

Menestyksen reseptejä asiantuntijoiltamme: